علف های هرز عموماً در کنار همین جویهای آب رشد می کنند و دانه آنها بوسیله جویها به کشت انتقال پیدا می کند ، در زمانی که هیدروفلوم مورد استفاده باشد امکان رشد برای این علف های هرز فراهم نیست و همینطور هیدروفلوم موجب می شود که نیاز به علف کش ها نیز کاهش پیدا کند . هیدروفلوم قابل بازیافت است به این معنا که مواد آن قابل استفاده و تولید سایراقلام پلاستیک می تواند باشد و این حقایق این روش آبیاری با صرفه و سازگار با محیط زیست را ، بعنوان یک روش قابل توجه در بهبود آبیاری سطحی قرارداد .
مقایسه آبیاری سنتی و هیدروفلوم
اکثر مزارع به روش آبیاری سطحی آبیاری می شوند . برای هر 100 هکتار کشت اگر طول فاروها 200 در نظر گرفته شود ، به حدود 5000 متر جوی سر مزرعه نیاز است. یک بخش پرت آب جوی ها بواسطه نفوذ آب در خاک است که عموماً حدود 4 میلی متر در ساعت را برای میزان نفوذ می توان در نظر گرفت . با توجه به شرایط مختلف، حدود 3 میلی متر در روز بخاطر تبخیر از بین می رود . در بسیاری از موارد غالباً کود را در آب حل کرده و به گیاه می رسانند که با توجه به هرز رفتن آب ، کود نیز از بین می رود.
وقتی آبیاری تمام می شود تمام آبهایی که در جویها هست از بین می رود و تلف می شود و یک مانع گل آلود باقی می ماند که دسترسی به مزرعه را مشکل می سازد . ولی در آبیاری هیدروفلوم تمام آب مورد استفاده قرارمی گیرد و خشک بودن سر مزرعه و عدم وجود پستی و بلندی جوب دسترسی به مزرعه را بسیار ساده می نماید و آبیاری هیدروفلوم مساحت کمتری را نسبت به جوی ها در مزرعه اشغال می کند و موجب افزایش سطح زیر کشت می شود . به لحاظ اینکه آب در یک مسیر بسته حرکت می کند ، امکان انتقال بذر علف های هرز داخل مزرعه و رشد آن ها وجود ندارد و به این لحاظ مصرف علف کش ها را نیز کاهش می دهد .در آبیاری با جوی کارهای زیادی را باید انجام داد . کندن جوی ها و یا ساختن دیواره برای انتقال آب، نصب سد و آب بند در جایی که زمین کمی شیب داشته باشد و یا جابجا کردن سیفون ها که کارهای مشکل و هزینه بری است . عموماً یک قسمت از سیفون ها به علت گیر کردن حباب هوا خوب عمل نمی کند و به این دلیل مقداری از فاروها آب نمی خورند و آبیاری مجدد آن نیز بسیار مشکل است . در صورتی که در آبیاری هیدروفلوم کار ساده است یعنی فقط کافی است دریچه ها را باز و بسته کنیم .
هیدروفلوم به سرعت و سادگی قابل نصب است سالها تجربه ما برای محصولات مختلف نتایج زیر را بدست داد :
تقریباً 25 تا 30 درصد صرفه جویی در مصرف آب و انرژی.
تقریباً 30 درصد صرفه جویی در مصرف کود .
تقریباً 40 درصد صرفه جویی در هزینه های کارگری .
تقریباً 10 درصد محصول بیشتر به لحاظ آبیاری مناسب .
کاهش مصرف علف کش ها .
راحتی بکارگیری ماشین آلات در مزارع به لحاظ اینکه مانعی در سطح مزرعه وجود ندارد .
نظرات شما عزیزان:
|