مهندسی آب دانشگاه محقق اردبیلی

مهندسی آب دانشگاه محقق اردبیلی

منوي اصلي

آرشيو موضوعي

آرشيو مطالب

امکانات

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 525
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 528
بازدید ماه : 1135
بازدید کل : 56884
تعداد مطالب : 175
تعداد نظرات : 316
تعداد آنلاین : 2

تماس با ما


دروس و ضرایب کارشناسی ارشد مهندسی آبیاری و زهکشی (سراسری)

 

دروس آزمون در کارشناسی ارشد رشته آبیاری

فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی آب (مهندسی کشاورزی ـ آبیاری) برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد می‌توانند خود را در هر یک از 3 گرایش 1ـ آبیاری و زهکشی، 2ـ سازه‌های آبی و 3ـ منابع آب مورد آزمایش قرار دهند و مي‌بايست بر دروس زير تسلط كامل داشته باشند.

 

 

رديف

نام درس

ضريب درس در كنكور

آبياري و زهكشي

سازه‌هاي آبي

مهندسي منابع آب

1

زبان عمومي و تخصصي

2

2

2

2

رياضيات

2

2

2

3

هيدروليك و هيدروليك انهار

2

3

2

4

رابطه آب و خاك و گياه

2

صفر

صفر

5

سيستم‌هاي آبياري

3

صفر

صفر

6

مهندسي زهكشي

3

صفر

صفر

7

هيدرولوژي

صفر

2

صفر

8

مكانيك خاك

صفر

2

صفر

9

ساختمان‌هاي انتقال و توزيع آب

صفر

3

صفر

10

هيدرولوژي آب‌هاي سطحي و زيرزميني

صفر

صفر

4

11

آمار و احتمالات

صفر

صفر

2

12

مديريت منابع آب

صفر

صفر

2

 

 

دروس مشترك آزمون براي سه گرايش

«آبياري و زهكشي، سازه‌هاي آبي، منابع آب»

زبان عمومي و تخصصي، رياضيات، هيدروليك و هيدروليك انهار در بين اين 3 گرايش مشترك مي‌باشد و ضرايب آن‌ها براي هر گرايش به صورت زير مي‌باشد:

 

زبان عمومي و تخصصي

رياضيات

هيدروليك و هيدروليك انهار

1)آبياري زهكشي:

2

2

2

2)سازه‌هاي آبي:

2

2

3

3)مهندسي منابع آب:

2

2

2

 

 

« زبان عمومي و تخصصي »

تعداد سؤالات اين درس در آزمون سراسري سال 92 شامل 30 سؤال است. همان‌طور كه از نام درس پيداست، شماري از سؤالات اين درس زبان عمومي و تعدادي از آن‌ها نيز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصي رشته مهندسي آب است. بدون ترديد اگر دانشجويان در درس زبان حداقل‌هايي را داشته باشند مطالعه و سرمايه‌گذاري در اين درس مي‌تواند منطقي باشد. معمولاً منبع درس زبان تخصصي در اكثر رشته‌ها در دانشگاه‌هاي مختلف متفاوت است و اساتيد اين درس به صورت سليقه‌اي منابع و يا جزوات مورد نظر خود را به دانشجويان معرفي مي‌كنند. خواندن كتاب‌هاي زبان عمومي و همچنين زبان تخصصي موسسه مدرسان شريف براي رسيدن به تسلط در اين درس كفايت مي‌كند. در كتاب زبان عمومي مطالب گرامري و يك سري لغات و اصطلاحات عمومي و همچنين تست‌هاي عمومي رشته‌هاي مختلف گنجانده شده و داوطلبان حتي در صورت فراموشي درس زبان مي‌توانند خود را به سطح مطلوبي با استفاده از اين كتاب برسانند. در كتاب زبان تخصصي موسسه مدرسان شريف افزون بر بررسي و ارايه پاسخ تشريحي و ترجمه تست‌هاي كنكورهاي كارشناسي ارشد سال‌هاي قبل (از سال 92 ـ 75) لغات، اصطلاحات و متون رايج در رشته مهندسي آب به همراه ترجمه آن‌ها گنجانده شده و ضمن آموزش و ترجمه متون مختلف، تست‌هاي چهارگزينه‌اي تأليفي براي آشنايي هرچه بيشتر داوطلبان آزمون كارشناسي ارشد با سؤالات درس زبان تخصصي اين رشته آورده شده است.

 

« رياضيات »

درس رياضيات در رشته كشاورزي آب در آزمون کارشناسی ارشد سراسري سال 92 شامل 30 تست بوده و ضريب آن 2 مي‌باشد. مواد امتحاني اين درس مجموعه‌اي از مطالب رياضي کنکور کارشناسي و رياضيات دانشگاهي است. در دانشگاه دانشجويان رشته كشاورزي آب رياضيات (1)، (2) و (3) را مي­گذرانند که رياضيات (3) مانند درس معادلات ديفرانسيل ساير رشته­ هاي مهندسي است. سرفصل‌هايي كه در كنكور كشاورزي آب از آن سئوال مطرح مي‌شود شامل: يادآوري، تابع، حد و پيوستگي، مشتق و كاربرد آن، معادلات دیفرانسیل مرتبه اول و دوم، انتگرال و کاربرد آن، دنباله و سری، اعداد مختلط، بردار، ماتريس، توابع چند متغيره، انتگرال دوگانه و سه گانه، انتگرال روي خم و روي سطح، مختصات قطبي، سری‌ها، قضاياي ديورژانس، استوكس، هندسه تحليلي، توابع برداري، تبدیل لاپلاس و کاربردهای آن طرح شده‌اند. براي فائق آمدن بر سؤالات اين درس مي­توان از کتاب­هاي رياضيات دانشگاهي مانند معادلات ديفرانسيل دکتر شيدفر و معادلات ديفرانسيل و كاربردهاي آن جورج اف استفاده نمود. با توجه به گستردگي اين درس و همچنين ممكن است در دانشگاه تمامي سرفصل‌هاي لازم تدريس نشده باشد و اينكه اكثر دانشجويان در اين درس پايه ضعيفي دارند انتشارات مدرسان شريف اقدام به تأليف كتابي نموده كه كليه مباحث مربوطه از پايه با بياني سليس و روان بيان شده است و همچنين با توجه به اينكه اين درس نياز به حل تمرين زيادي دارد تست‌ها و مثال‌هاي زيادي همراه با پاسخ تشريحي و توضيحات لازم براي درك بهتر سئوال آورده شده است كه براي مسلط شدن بر اين درس منبع جامع و كافي مي‌باشد.

 

« هيدروليك و هيدروليك انهار »

درس هیدرولیک و هیدرولیک انهار در کنکور کارشناسی ارشد سراسري سال 92 شامل 25 سوال بوده و از ضریب 2 براي گرايش‌هاي آبياري و زهكشي، مهندسي منابع آب و از ضريب 3 براي گرايش سازه‌هاي آبي برخوردار است.

مفاهیم این درس در مقطع کارشناسی در سه درس سه واحدی جداگانه با عناوین 1ـ مکانیک سیالات 2ـ هیدرولیک 3ـ هیدرولیک کانال‌های روباز ارايه می‌شود. درس اول مربوط به مفاهیم پایه سیالات و خواص و تعاریف آن درس دوم، مفاهیم مربوط به مجاری تحت فشار (بسته) و لوله و درس سوم در برگیرنده مفاهیم مجاری و کانالهای روباز می‌باشد.

دانشجویی که قصد پاسخگویی به سوالات این درس در کنکور کارشناسی ارشد را دارد، باید به بهترین نحو به مفاهیم این سه درس، مسلط باشد.

سرفصل‌های این سه درس به طور جداگانه شامل موارد زیر است:

« مکانیک سیالات »

خواص سیالات مانند تنش برشی

استاتیک سیالات مانند شناوری و مرکز فشار

دینامیک سیالات مانند حرکت با شتاب و بدون شتاب

انرژی سیال و پمپاژ مانند معادله برنولی

مرجع این درس کتاب سیالات استریتر می‌باشد اما این مرجع مفاهیم بسیار گسترده‌ای را در بر می‌گیرد و ممکن است باعث سردرگمی شود. بنابراین در کتاب هیدرولیک و هیدرولیک انهار انتشارات مدرسان شریف، سعی بر آن شده تا این مفاهیم، به شکل کاملاً دسته‌بندی شده ارايه گردد تا امکان دسترسی به آن‌ها آسان گردد. ثانیاً در این کتاب سعی شده تا با در نظر گرفتن انواع مثال‌های مختلف هم از لحاظ مفهومی و هم عددی، این مسائل بهتر قابل فهم و حل برای دانشجو باشد.

دانستن نکات مربوط به تنش برشی ممان اینرسی و نیروی هیدرواستاتیک نقش مهمی در این بخش در کمک به حل تست‌های مربوطه را دارد.

 

« هیدرولیک »

انرژی و معادله برنولی معادلات افت و دبی رابطه پیوستگی

به عنوان مرجع برای این درس، هم می‌توان از کتاب سیالات استریتر نام برد و هم از کتاب هیدرولیک کانال‌های روباز آقایان ابریشمی و حسینی در واقع هر دوی این کتاب‌ها هر کدام دربرگیرنده بخشی از این مفاهیم هستند ولی در کتاب تألیفی مدرسان شریف، این مفاهیم با ارائه مثال‌های مختلف به طور تفکیک شده اما در یک فصل عنوان شده است.

دانستن نکات مربوط به معادله دارسی وبرنولی نقش مهمی در این بخش برای کمک به حل تست‌های مربوطه دارد.

 

« هیدرولیک مجاری روباز »

مفاهیم مجاری روباز و وضعیت و طبقه‌بندی جریان

معادلات محاسبه دبی و سرعت و پیوستگی

انرژی و انرژی مخصوص و پرش هیدرولیکی و تنگ شدگی و بر آمدگی

پروفیل جریان متغیر تدریجی و انواع آن

هيدرولیک سازه‌ها و آنالیز ابعادی

به عنوان مرجع برای این درس، می‌توان از کتاب هیدرولیک کانال‌های روباز آقایان ابریشمی و حسینی نام برد. در کتاب تألیفی مدرسان شریف، هر کدام از این سرفصل‌ها کاملاً شکسته شده و به ارائه مثال‌های عددی و مفهومی برای هرکدام به شکل جداگانه پرداخته شده است تا از اتلاف وقت و کلی نگری پرهیز شود. دانستن نکات مربوط به پرش هیدرولیکی پروفیل جریان و انرژی مخصوص، نقش مهمی در این بخش در کمک به حل تست‌های مربوطه دارد. همچنین این کتاب شامل سئوالات 15 سال گذشته کنکور سراسری و 10 سال سوالات کنکور دانشگاه آزاد می‌باشد. این کتاب دارای مثال‌های ترکیبی نیز می‌باشد که در واقع از ترکیب مفاهیم قبلی با هم تشکیل شده است.

 

دروس امتحاني آزمون كارشناسي ارشد گرايش آبياري و زهكشي

اين گرايش شامل 3 درس 1ـ رابطه آب و خاك و گياه 2ـ سيستم‌هاي آبياري 3ـ مهندسي زهكشي مي‌باشد كه در زير به آنها اشاره مي‌شود:

 

« رابطه آب و خاك و گياه »

درس رابطه آب و خاک و گیاه یکی از دروس دوره کارشناسی رشته مهندسی آب (مهندسی کشاورزی ـ آبیاری ) بشمار می‌رود که در قالب 3 واحد درسی تدریس می‌شود و در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی دوره کارشناسی ارشد سازمان سنجش آموزش کشور و در رشته مهندسی کشاورزی ـ گرایش آبیاری و زهکشی دارای ضریب 2 می‌باشد، به همین دلیل دارای اهمیت ویژه‌ای خواهد بود.

این درس در آزمون سراسری سال‌های 92-83 شامل 25 تست، در سال‌های ماقبل آن 30 تست و در آزمون سال‌های گذشته دانشگاه آزاد اسلامی شامل 20 تست بوده است.

منابع و مراجع اصلی این درس که معمولاً در دانشگاه‌های کشور نیز تدریس می‌شود، شامل کتاب روابط آب و خاك تأليف دكتر محمد باي بوردي و کتاب رابطه آب و خاك و گياه تأليف دكتر امين عليزاده می‌باشد. این کتب حاصل سال‌ها تلاش اساتید بزرگ این رشته دانشگاهی بوده و بسیار جامع می‌باشند.

یکی از مشکلاتی که برای اغلب علاقه‌مندان به شرکت در آزمون کارشناسی ارشد وجود دارد، کمبود زمان برای مطالعه می‌باشد، بدین ترتیب نیاز به وجود کتابی است که دارای مطالب کافی برای شرح جامع درس مورد نظر در کنار مثال‌ها، پاسخ تست‌های آزمون‌های سال‌های گذشته و نکات کنکوری باشد و کتاب مدرسان شريف نیز با توجه به این دلایل، با صرف زمان و تلاش زیاد گردآوری شده و امید بر آن است که مطلوب واقع گردد.

در هر یک از فصول این کتاب، مطالب کافی برای درک و تفهیم کامل سرفصل وجود دارد، در پایان هر فصل کلیه تست‌های آزمون‌های 14 سال کنکور سراسری کارشناسی ارشد سازمان سنجش و 10 سال کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی مربوط به فصل همراه با پاسخ کاملاً تشریحی قرار دارد، علاوه بر آن در پایان هر قسمت از فصل، تست‌های تکمیلی و یا مثال‌هايی برای درک عمیق‌تر مطرح شده است. بطور کلی تمام تلاش بکار گرفته شده تا نیازهای داوطلب شرکت در آزمون دانشگاه‌های سراسری و آزاد اسلامی به طور کامل برآورده گردد.

 

 

« سيستم‌هاي آبياري »

درس سیستم‌های آبیاری در رشته مهندسی کشاورزی گرایش آبیاری و زهکشی در کنکور کارشناسی ارشد سراسری سال 92 شامل 25 تست بوده و ضریب آن (3) می‌باشد و از اهمیت بالایی در بین دروس دیگر برخوردار است. سرفصل­های اصلی این درس شامل: اصول فیزیکی خاک، اصول شیمیایی خاک، تبخیر و تعرق، راندمان آبیاری، طراحی سیستم­های آبیاری سطحی، طراحی سیستم­های آبیاری تحت فشار، سیستم‌های پمپاژ و طراحی خطوط لوله (هیدرولیک لوله‌ها) می‌باشد. طراحی سیستم‌های آبیاری سطحی خود شامل سیستم شیاری، کرتی، نواری و سیستم‌های سطحی مکانیزه می‌گردد و طراحی سیستم‌های آبیاری تحت فشار در 2 مبحث کلی سیستم‌های بارانی و سیستم‌های قطره‌ای خلاصه می‌گردد.

به دلیل گستردگی مباحث این درس منابع زیادی نیز برای سرفصل‌های مذکور وجود دارد که مهمترین و اصلی‌ترین آن‌ها کتاب طراحی سیستم‌های آبیاری دکتر امین علیزاده در 2 جلد و کتاب اصول و عملیات آبیاری قطره‌ای دکتر امین علیزاده است که بدون شک مرجع 80 درصد سوالات آزمون‌های سراسری می­باشند. از دیگر کتاب‌های مرجع در طراحی آزمون کارشناسی ارشد می‌توان به هیدرولیک کانا‌ل‌های باز دکتر ابریشم چی و دکتر حسینی، رابطه آب و خاک و گیاه دکتر امین علیزاده، اصول آبیاری قطره‌ای دکتر فرشی و اصول آبیاری بارانی دکتر رحیم زادگان نیز اشاره نمود. اما بدون شک استانداردترین و بهترین منبع برای ایجاد و آمادگی جهت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد، سوالات کنکور سال‌های گذشته است. با بررسی این سوالات مشخص می‌گردد مهمترین مباحثی که بیشترین تعداد تست را به خود اختصاص داده‌اند، عبارتند از:

ـ راندمان آبیاری شامل مفاهیمی همچون DU، CU، AELQ، PELQ ـ آبیاری قطره‌ای شامل: انواع قطره چکان‌ها و رابطه دبی

ـ فشار در آنها، ادوات تصفیه، نیاز آبشویی و نیاز آبیاری

ـ آبیاری بارانی شامل: انواع سیستم‌های آبیاری بارانی و خصوصیات آنها، شدت پخش آب پاش‌ها، افت مجاز فشار، فشار در لوله‌های اصلی و جانبی، روابط بین نیاز خالص و ناخالص آبیاری، دور آبیاری، زمان آبیاری و دبی سیستم.

ـ آبیاری سطحی شامل: خصوصیات سیستم‌های آبیاری سطحی، طراحی سیستم آبیاری فارو، روش آبیاری کاهشی در سیستم فارو، الگوی توزیع آب روی زمین و روابط کلی بین نیاز آبیاری، دور آبیاری و دبی مورد نیاز.

ـ سیستم‌های سطحی مکانیزه شامل: آبیاری موجی و آبیاری کابلی.

ـ هیدرولیک لوله‌ها شامل: روابط بین توزیع فشار در لوله‌ها، افت اصطکاک، معادله هیزن ویلیامز، شیب زمین و قطر لوله‌ها.

ـ مباحث دیگر شامل: روابط فیزیکی آب در خاک، معادلات نفوذ، معادلات تبخیر

ـ تعرق و نیاز آبیاری، هیدرومدول، ادوات انتقال و اندازه‌گیری دبی آب مانند سیفون‌ها، فلوم‌ها، روزنه‌ها و سرریزها.

انتشارات مدرسان شريف براي اين درس كتاب خلاصه و مفيدي ارائه داده است.

این کتاب شامل سوالات آزمون‌های سراسری سال‌های 76 الی 92 به همراه پاسخ تشریحی آنها می‌باشد. سوالات این مجموعه کاملاً مشابه سوالات موجود در دفترچه آزمون است و با توجه به این نکته که هر ساله اشکالاتی در سوال‌ها و پاسخ آنها از طرف سازمان سنجش کشور وجود دارد، ممکن است در بعضی سوالات پاسخ صحیح در بین گزینه‌ها نباشد و یا در سوال پارامتر مورد نیاز برای حل مسئله داده نشده باشد که در حل به آن‌ها توجه شده است. روش کار در این کتاب حل تک تک تست‌ها به صورت کاملاً تشریحی است، به طوری که داوطلبان بدون مراجعه به کتاب‌های مرجع قادر به یادگیری مفاهیم موجود در تست‌ها باشند. برای هر تست فرمول‌های مرتبط به همراه توضیح در مورد پارامترها و نحوه استفاده از فرمول آورده شده است. همچنین توضیحات لازم برای درک مفاهیم موجود در سوال نیز در ذیل هر جواب به صورت مبسوط بیان گردیده است. در سوالاتی که به تشخیص مولف دارای اهمیت بیشتری هستند، گزینه‌های موجود در پاسخ سوال‌ها نیز بررسی و علت اشتباه بودن آن‌ها نیز توضیح داده شده است. از دیگر خصوصیات منحصر به فرد این کتاب، پاسخ‌دهی به 14 سال آزمون کنکور سراسری می‌باشد که چنین مجموعه جامعی در کتاب‌های موجود یافت نمی‌شود. به نظر مولف چنانچه داوطلبان به پاسخ‌ها و اصول بیان شده در این کتاب مسلط گردند می‌توانند در این درس درصد بسیار قابل قبولی در آزمون پیش روی کسب نمایند.

 

« مهندسي زهكشي »

درس مهندسی زهکشی یکی از دروس تخصصی دوره کارشناسی رشته مهندسی آب (مهندسی کشاورزی ـ آبیاری) به شمار می‌رود که در قالب 3 واحد درسی تدریس می‌شود و در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی دوره کارشناسی ارشد سازمان سنجش آموزش کشور رشته مهندسی کشاورزی ـ گرایش آبیاری و زهکشی دارای ضریب (3) می‌باشد، به همین دلیل دارای اهمیت ویژه‌ای خواهد بود.

این درس در آزمون سراسری سال‌های 92-83 شامل 25 تست، در سال‌های ماقبل آن 30 تست و در آزمون سال‌های گذشته دانشگاه آزاد اسلامی شامل 20 تست بوده است. مباحث اين درس شامل: كليات زهكشي، روابط آب و خاك، فشار آب در خاك، پتانسيل آب در خاك (اجزاي پتانسيل، گراديان هيدروليكي، قانون دارسي)، منحني مشخصه رطوبتي خاك، نفوذ آب در خاك، كيفيت آب و خاك، ضريب هدايت هيدروليكي، زهكش‌هاي زير زميني، لوله‌هاي زهكشي، پوشش دور لوله‌هاي زهكش، محاسبه فاصله زهكش‌ها، محاسبه قطر لوله‌هاي زهكشي، دبي طرح، ضريب كاهش سطح، كانال‌هاي زهكشي، زهكشي اراضي شيب‌دار، موارد ويژه مي‌باشد.

منابع و مراجع اصلی این درس که معمولاً در دانشگاه‌های کشور نیز تدریس می‌شود، شامل Drainage Principles and Applications، Volume 1-4، International Institute for Land Reclamation and Improvement .

کتاب چهار جلدی اصول زهكشي و كاربرد آن که دکتر حسین فرداد ترجمه آن را انجام داده‌اند Modern Land Drainage - Planning ،
Design and Management of Agricultural Drainage Systems - Lambert K. Smedema ، Willem F.Vlotman ، David W.Rycraft کتاب زهكشي جديد که دكتر امين عليزاده ترجمه آن را انجام داده‌اند و کتاب اصول مهندسي زهكشي و بهسازي خاك تأليف دكتر محمد باي بوردي , كتاب مهندسي زهكشي دكتر بهروز مصطفي زاده فرد این کتب حاصل سال‌ها تلاش اساتید بزرگ این رشته دانشگاهی بوده و بسیار جامع می‌باشند.

با توجه به تعدد منابع موجود و زمان داوطلبین گرامی انتشارات مدرسان شریف کتاب مهندسی زهکشی را به صورت جامع منتشر کرده است.

در هر یک از فصول این کتاب، مطالب کافی برای درک و تفهیم کامل سرفصل وجود دارد، در پایان هر فصل کلیه تست‌های آزمون‌های 14 سال کنکور سراسری کارشناسی ارشد سازمان سنجش و 10 سال کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی مربوط به فصل همراه با پاسخ کاملاً تشریحی قرار دارد، علاوه بر آن در پایان هر قسمت از فصل، تست‌های تکمیلی و یا مثالهايی برای درک عمیق‌تر مطرح شده است .

 

دروس امتحاني آزمون كارشناسي ارشد گرايش سازه‌هاي آبي

اين گرايش شامل 3 درس 1ـ هيدرولوژي، 2ـ مكانيك خاك 3ـ ساختمان‌هاي انتقال و توزيع آب مي‌باشد كه در زير به آنها اشاره مي‌شود.

 

« هيدرولوژي »

درس هیدرولوژی در دوره کارشناسی در قالب دو درس 3 واحدی به نام‌های هیدرولوژی و هیدرولوژی مهندسی ارايه می‌شود که درس هیدرولوژی مهندسی بیشتر به صورت اختیاری ارايه می‌شود. درس هیدرولوژی با تعداد 25 تست و ضریب 2 به عنوان یکی از مهمترین دروس امتحانی کارشناسی ارشد بشمار می‌رود.

سرفصل‌های این درس عبارتند از مباحث مربوط به بارندگی، حوضه‌های آبریز، رواناب سطحی، تحلیل هیدروگراف، آمار و احتمالات در هیدرولوژی، بازسازی داده‌ها، سیلاب طرح و به طور اجمالی به مباحث تبخیر، اقلیم‌شناسی و خشکسالی، آب‌های زیرزمینی و فرسایش و رسوب می‌پردازد. لازم به ذکر است که کلیه مباحث فوق بطور کامل‌ و بخصوص مباحث آمار و احتمالات و بازسازی داده‌ها در مقطع کارشناسی ارشد تدریس می‌شود.

اصلی‌ترین منبع موجود کتاب اصول هیدرولوژی کاربردی دکتر امین علیزاده می‌باشد که در اکثر دانشگاه‌های کشور تدریس می‌شود. پس از آن کتاب‌های هیدرولوژی مهندسی، هیدرولوژی کاربردی جلد 1و2، محمدعلی مهدوی می‌باشد. همچنین کتاب Applied Hydrology، Chow می‌باشد که علاقمندان می‌توانند به آن نیز مراجعه نمایند. کتاب هیدرولوژی کاربردی دکتر علیزاده علی‌رغم گستردگی و پوشش کلیه سرفصل‌های آموزشی این درس در بیان بعضی مفاهیم ناموفق است و همچنین در برخی قسمت‌ها درس تنها در قالب یک مثال گفته شده است که البته در ویرایش‌های نهایی کتاب بسیاری از کاستی‌های آن برطرف گردیده است. لیکن باز بسیاری از مفاهیم را در میان مثال‌ها و تمرینات کتاب باید جستجو کرد که چندان مناسب دانشجویان متقاضی کارشناسی ارشد نمی‌باشد، از این رو در کتاب بانک سوالات هیدرولوژی انتشارات مدرسان شریف سعی شده مطالب اصلی و ضروری در یک مجموعه در اختیار علاقمندان قرار گیرد تا بدین وسیله دین خود را به دانشجویان این مرز و بوم ادا نماید. در پاسخ‌های تشریحی سوالات 15 سال اخیر دانشگاه‌های دولتی سعی بر این بوده است که نکات کلیدی و مهم و برخی توضیحات تکمیلی جهت تفهیم هرچه بیشتر مطالب به دانشجویان عزیز ارائه شود.

کلیه دروس بخصوص در این رشته با یکدیگر مرتبط بوده و تنها با تکیه به یک یا دو درس نمی‌توان چه در کنکور و چه در محیط کاری موفق بود. در کنکور سراسري سال 92 درس هیدرولوژی کاربردی شامل 25 تست می‌باشد. البته در سال‌های پیشین تعداد سوالات بین 25 تا 30 متغیر بوده است که در سال‌های اخیر سعی شده است تعداد کلیه سوالات تا حد امکان برابر باشند. در آزمون سال گذشته تعداد سوالات مربوط به مبحث آمار و احتمالات نسبت به سال‌های پیش افزایش یافته است که این امر به دلیل افزایش متقاضیان گرایش منابع آب می‌باشد که یکی از مهمترین دروس این گرایش آمار و احتمالات می‌باشد. لیکن در دوره کارشناسی این مبحث به تفصیل تدریس نمی‌شود و لذا یکی از سخت‌ترین گروه سوالات می‌باشد که این مبحث در کتاب اصول هیدرولوژی مهدوی بهتر توضیح داده شده است. همچنین گروه دیگری از تست‌ها مربوط به مبحث هیدروگراف‌ها می‌باشد که به نظر نگارنده بیشتر دانشجویان در این زمینه نیازمند منابع بیشتری هستند. در اکثر دوره‌های کنکور کارشناسی ارشد یک یا دو تست مربوط به مبحث نمایه‌های نفوذ در خاک چه به صورت مفهومی و چه بصورت مسأله می‌باشد. در سال‌های 89 و 88 چندین مورد تست اشتباه و یا خارج از سرفصل موضوعی ارائه شده است که به خصوص در سال 87 این نکته جلب توجه می‌کند. همچنین در چندین نمونه سوال غلط تایپی مشاهده شده است که به عنوان مثال 8768 به غلط 7868 تایپ شده است و از این رو دانشجویان بایستی توجه کنند که همیشه نزدیکترین گزینه جواب صحیح نمی‌باشد. در کل می‌توان گفت که روند سوالات نسبت به چندین سال پیشتر به سمت مسائل آماری و همچنین مباحث مربوط به هیدروگراف‌ها گرایش داشته‌اند.

 

« مكانيك خاك »

 

درس مكانيك خاك در دوره کارشناسی در قالب یک درس 3 واحدی (2واحد نظری و 1 واحد عملی) ارايه می‌شود. درس مكانيك خاك با تعداد 25 تست و ضریب 2 به عنوان یکی از سخت‌ترین دروس امتحانی کارشناسی ارشد به شمار می­رود. این درس به بررسی کليات و تعاریف واژه های خاک، روابط وزنی و حجمی، دانه بندی، الاستیسیته، تعیین حدود اتربرگ، تراکم خاک و روش پراکتور، چگونگی گسترش تنش درخاک، شبکه جریان،نشست،مقاومت خاک و پایداری سطوح شیبدار می‌پردازد.

منابع و مراجع مهم این درس عبارتند از مکانیک خاک داس و براجا.

منابع و مراجع فارسی و ترجمه شده این درس نیز عبارتند از مکانیک خاک دکتر ابن جلال انتشارات دانشگاه شهیدچمران اهواز و طاحونی .

لازم به ذکر است که در سال‌های اخیر بیشتر سوالات به سمت سوالهای مفهومی (حفظی) گرایش داشته‌اند دلیل آن را می‌توان به اعتراض هر ساله دانشجویان این رشته نسبت به کمبود وقت کنکور دانست، چرا که اکثر سوالات این رشته تحلیلی و ریاضی است و طبیعتاً نیازمند وقت بیشتری است لیکن به دلیل قرار گرفتن در زیر گروه کشاورزی وقت امتحانی این رشته نیز همانند سایر رشته‌های مهندسی کشاورزی است که بیشتر درس‌هایشان حفظی می‌باشد. از این رو در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود که این قبیل سوالات افزایش یافته است.

 

« ساختمان‌هاي انتقال و توزيع آب »

درس ساختمان‌های انتقال آب در دوره کارشناسی در قالب دو درس 3 واحدی به نام‌های ساختمان‌های انتقال آب (1) و (2) ارايه می‌شود که ساختمان‌های انتقال آب (2) به صورت اختیاری می‌باشد و بیشتر دانشجویانی که قصد شرکت در گرایش سازه‌های آبی را دارند، این درس را می‌گذرانند. درس ساختمان‌های انتقال آب با تعداد 25 تست و ضریب 3 به عنوان یکی از مهمترین و سخت‌ترین دروس امتحانی کارشناسی ارشد به شمار می­رود. ساختمان‌های انتقال آب (1) به بررسی اصول طراحی سازه‌های کوچک انتقال آب از قبیل کانال‌های خاکی و بتنی، طراحی کانال‌های آبرسان، طراحی کانال‌های زهکش، طراحی گذرگاه کنار جاده، مبانی و اصول طراحی سیفون‌های معکوس، فلوم‌ها، شیب شکن‌ها و همچنین اصول طراحی یکی از مهمترین سازه‌های انتقال آب در سدها بنام تندآب‌ها یا شوت‌ها می‌پردازد. علاوه بر این سازه‌ها به بررسی اجمالی سایر سازه‌ها مانند سرریزها، دریچه‌ها و حوضچه‌های آرامش نیز اختصاص دارد. در ساختمان‌های انتقال آب (2) به طور کامل انواع حوضچه‌های آرامش، مباحث پایداری سدها و همچنین اصول طراحی سدهای انحرافی تدریس می‌شود.

منابع و مراجع مهم این درس عبارتند از Design of small canals، Small Canal Structures I, II,، F.A.O., Design of Small Dams، USBR که به دلیل عدم تسلط کافی به زبان انگلیسی و یا کمبود وقت بیشتر دانشجویان به منابع فارسی اکتفا می‌کنند.

منابع و مراجع فارسی و ترجمه شده این دروس نیز عبارتند از طراحی سازه‌های هیدرولیکی کانال‌ها ترجمه مهندس عبداله اکبریان سازه‌های انتقال آب تألیف دکتر محمد کریم بیرامی طراحی ساختمان‌های هیدرولیکی تألیف حسین محمد ولی سامانی که متأسفانه در بازار موجود نیست. لازم به ذکراست که کتاب طراحی سازه‌های هیدرولیکی کانال‌ها ترجمه مهندس عبداله اکبریان ترجمه اصلی کتاب Design of small canals می‌باشد. دانشجویان بایستی توجه داشته باشند که تمامی مراجع گفته شده به بررسی مسائل طراحی از ابتدا تا انتهای طراحی می‌پردازند و به دانشجویی که این مطالب را آموخته و به دنبال نکات ریز و ظریف و به اصطلاح مطالب کنکوری می‌گردند، چندان کمکی نمی‌کند. چرا که در سوالات کنکور تنها بخش کوچکی از سازه مورد سوال قرار می‌گیرد و دانشجو باید قادر باشد تا از نکات انحرافی مساله عبور کرده و با اکتفا به اطلاعات موجود در کمترین زمان به پاسخ سوال برسد.

با توجه به نکات مذکور و همچنین پراکندگی مطالب در چندین کتاب متعدد در کتاب ساختمان‌های انتقال آب انتشارات مدرسان شریف سعی شده مطالب اصلی و ضروری در یک مجموعه در اختیار علاقمندان قرار گیرد تا بدین وسیله دین خود را به دانشجویان این مرز و بوم ادا نماید. در پاسخ‌های تشریحی سوالات 15 سال اخیر دانشگاه‌های دولتی سعی بر این بوده است که نکات کلیدی و مهم و برخی توضیحات تکمیلی جهت تفهیم هرچه بیشتر مطالب به دانشجویان عزیر ارايه شود.

لازم به ذکر است که در سال‌های اخیر بیشتر سوالات به سمت سوالهای مفهومی (حفظی) گرایش داشته‌اند دلیل آن را می‌توان به اعتراض هر ساله دانشجویان این رشته نسبت به کمبود وقت کنکور دانست، چرا که اکثر سوالات این رشته تحلیلی و ریاضی است و طبیعتاً نیازمند وقت بیشتری است لیکن به دلیل قرار گرفتن در زیر گروه کشاورزی وقت امتحانی این رشته نیز همانند سایر رشته‌های مهندسی کشاورزی است که بیشتر درس‌هایشان حفظی می‌باشد. از این رو در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود که این قبیل سوالات افزایش یافته است.

 

دروس امتحاني آزمون كارشناسي ارشد گرايش مهندسي منابع آب

اين گرايش شامل 3 درس 1ـ هيدرولوژي آب‌هاي سطحي و زيرزميني، 2ـ آمار و احتمالات و 3ـ مديريت منابع آب مي‌باشد كه در زير به آنها اشاره مي‌شود.

 

« هيدرولوژي آب‌هاي سطحي و زيرزميني »

درس هیدرولوژی آب‌هاي سطحي و زيرزميني در دوره ک

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

نويسنده: mehdy.ykh تاريخ: چهار شنبه 17 مهر 1392برچسب:دروس,دروس امتحاني, آزمون,كارشناسي ارشد,گرايش آبياري,گرايش آبياري و زهكشي,زهكشي,ضرایب کارشناسی ارشد,سازه‌هاي آبي,مهندسي منابع آب,هيدروليك انهار,دروس امتحاني,مهندسي زهكشي, موضوع: <-water-> لينک به اين مطلب

درباره سایت

..............uma.ac@post.com............. برای بهتر نمایش دادن سایت از firefox استفاده کنید آدرس جدید سایت: ...................water91.tk..................

نويسندگان

لينکهاي روزانه

جستجوي مطالب

عناوين آخرين مطالب ارسالي
:: دانلود کتاب های مهندسی آب به زبان انگلیسی
:: برنامه های جدید در دانشگاه به گفته ی ریاست محترم
:: دکـتر گــودرز صـادقی ریاست دانشــگاه محقّـق اردبیــلی
:: ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران
:: تاریخ ایران
:: دانلـــود نسخه فارسی مقاومـــت مصــالح جانـســون + حـــل المــسائل
:: استــاد خســته نبـــاشــــید !!!
:: فوری . . . . . فوری
:: عکس های جالب از زیر میکروسکوپ
:: دانلود برنامه هفت ترمه دوره کارشناسی-آب
:: سد كارون۳
:: دلم یک فنجان چای داغ می خواهد
:: HAPPY NEW YEAR
:: خانه موسیقی
:: تصاویر/ نقاشی‌های باور نکردنی با مداد رنگی!
:: تفاوت مغز زنان و مردان
:: . . . خبر در حد لالیگا . . .
:: ســـرّی . . . . secret
:: برنامه ماشین حساب پیشرفته با ویژوال بیسیک
:: نمایش گرافیکی میزان گرایش به موبایل و اینترنت در ۲۰۱۲
:: خودروی بدون راننده گوگل، در هر ثانیه، ۷۵۰ مگابایت اطلاعات جمع می‌کند!
:: آيفون شفاف
:: دنیای حافظه های فلش مدرن
:: . . . . روزت مبـــارک همکلاســـی . . . .
:: آیا میدانستید که
:: صحبت خدا با
:: طنز
:: اساتيد دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبيعی
:: نرم افزارها و نقشه های هوا و اقلیم شناسي
:: اوج مهندسی در "سدسازی"
:: یـا حـســیـن . . . .
:: خلاقیت در ریش و سبیل
:: به این تصاویر زیاد خیره نشین...
:: ----
:: مثلث____ بافت____ خاک
:: در facebook با ما باشید
:: ساخت یک ابر خازن سیلیکونی و هفته ها تامین انرژی دستگاه ها با هر بار شارژ
:: How To Use A Hydrometer in Winemaking
:: آدرس جدید سایت :
:: و امّا خبـــــر . . .
:: بزرگترین سازه های ساخت دست بشر/ عکس
:: موضوعات مناسب پروژه و پایان نامه
:: خبری خوش در راه است . . . .
:: . . . عید قربان مبارک . . .
:: (o:
:: Water Jobs in Australia
:: تصاویر پر خرج ترین سازه های دنیا
:: سایتی برای اندازه گیری سرعت آپلود و دانلود
:: پنجاه ترفند اندروید
:: دانلود کتاب استاتیک مریام + حل المسائل

 

© All Rights Reserved to uma.ac.lxb.ir | طراح سایت: poya.fk